Élelmiszerlánc-biztonsági szaktanácsadás és HACCP rendszer felügyelete
Új élelmiszer-forgalmazó (kiskereskedelemi, vendéglátó) egységet szeretne nyitni, de elveszett a jogszabályok „tengerében”? Tudunk segíteni. Egyszerűen és érthetően felépítjük vállalkozása önellenőrzési rendszerét, úgy, hogy az a hatóságnak is megfeleljen, de nem rójon túl sok adminisztrációs terhet az élelmiszer-vállalkozásra.
Bár jogszabályok pontosan nem írják elő milyen időközönként kell felülvizsgálni a HACCP rendszert, de önellenőrzés keretében vagy technológia váltáskor mindenképpen ajánlott ezt megtenni, hogy hatósági ellenőrzés során ne legyen probléma. Ebben is tudunk segíteni.
Keresse Székelyhidy Ágnes kolléganőnket a 06-30-108-1868 telefonszámon!
Az alábbi témakörök foglalják össze az önellenőrzési rendszer alapjait:
- épületkarbantartás és műszaki feltételek élelmiszerbiztonsági előírásai
- technológia gépek, berendezések, eszközök élelmiszerhigiéniai előírásai
- takarítási, fertőtlenítési folyamatok
- személyi higiéniai feltételek
- élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos tudás fejlesztése
- áruátvétel, nyersanyag tárolás és előkészítés előírásai
- élelmiszer-előállítás élelmiszerhigiéniai előírásai
- ételkészítés élelmiszerhigiéniai előírásai
- a tálalás, esetleges kiszállítás körülményei
- kártevők elleni védekezés, illetve hulladékkezelés
- dokumentáció karbantartása, fejlesztése
- nyomonkövetési rendszer kiépítése, karbantartása
- fogyasztók tájékoztatási rendszerének kidolgozása (allergének)
- az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos hatósági, jogszabályi előírások folyamatos követése
- belső, önellenőrző vizsgálatok végzése
Üdvözlettel:
VIVA NATURA Biztonságos Környezetért Közhasznú Alapítvány