panelarrow

Legionella kockázatelemzés és akkreditált vizsgálat

A 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet  szerint minden érintett vállakozás / intézmény számára kötelező a legionella okozta fertőzési kockázatot felmérni egy szakértői módszertan szerint. Ezen jogszabály szerinti felmérés 2016-tól kötelező a közforgalmú létesítmények számára, hatálya kiterjed a kockázatot jelentő közegekre, létesítményekre, azok üzemeltetőire vagy tulajdonosaira.

A legionellózis olyan, különböző súlyosságú, esetenként halálos kimenetelű emberi megbetegedések összefoglaló neve, amelyet a Legionella nemzetségbe tartozó környezeti baktériumok okoznak. A 20 °C és 50 °C hőmérséklet-tartományban tárolt, vagy felhasznált vízben és az azzal érintkező légtérben kell megvizsgálni a baktérium előfordulását.

Elsősorban pezsgőfürdőkben, hűtőtornyokban, épületek hideg- és melegvízrendszereiben (kórházak, szállodák, irodaházak, oktatási és szociális intézmények), légkondicionáló berendezésekben, központi hűtőknél, szökőkutaknál és öntözőrendszerekben fordulhat elő.

A legionella kockázatelemzés elvégzéséhez Alapítványunk felkészült munkatársaival (közegészségügyi szakértő, környezetvédelmi szakmérnök, foglalkozás-egészségügyi orvos) szakértői munkát vállalunk.

Partner laboratóriumokkal már hosszú évek óta vizsgálunk akkreditáltan kémiai és bakterológiai, így Legionella-mintákat is vizekből, levegőből.

A vizsgálatok ára mintánként 12.900 Ft+ ÁFA, az ehhez kapcsolódó kockázat-elemzési dokumentáció 28.500 Ft+ ÁFA-tól rendelhető meg, a feladat komplexitása függvényében egyedi ajánlatot adunk leendő partnereinknek.  Több minta esetén ingyenes helyszíni kiszállás és akkreditált mintavétel is lehetséges, vagy akár egyedi árkedvezményt is adunk.

Keressen bennünket legionella kockázatfelmérés, és egyéb foglalkozás-egészségügyi szakértői munka igénye esetén!

Témafelelősök elérhetőségei:

Hegyi Beáta

E-mail: iroda@vnatura.hu

Telefon: 06 (húsz) 4545 336

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.


három × 4 =