panelarrow

Legionella kockázatelemzés és akkreditált vizsgálat

A 49/2015. (XI. 6.) EMMI rendelet  szerint minden érintett vállakozás / intézmény számára kötelező a legionella okozta fertőzési kockázatot felmérni egy szakértői módszertan szerint. Ezen jogszabály szerinti felmérés 2016-tól kötelező a közforgalmú létesítmények számára, hatálya kiterjed a kockázatot jelentő közegekre, létesítményekre, azok üzemeltetőire vagy tulajdonosaira.

A legionellózis olyan, különböző súlyosságú, esetenként halálos kimenetelű emberi megbetegedések összefoglaló neve, amelyet a Legionella nemzetségbe tartozó környezeti baktériumok okoznak. A 20 °C és 50 °C hőmérséklet-tartományban tárolt, vagy felhasznált vízben és az azzal érintkező légtérben kell megvizsgálni a baktérium előfordulását.

Elsősorban pezsgőfürdőkben, hűtőtornyokban, épületek hideg- és melegvízrendszereiben (kórházak, szállodák, irodaházak, oktatási és szociális intézmények), légkondicionáló berendezésekben, központi hűtőknél, szökőkutaknál és öntözőrendszerekben fordulhat elő.

A legionella kockázatelemzés elvégzéséhez Alapítványunk felkészült munkatársaival (közegészségügyi szakértő, környezetvédelmi szakmérnök, foglalkozás-egészségügyi orvos) szakértői munkát vállalunk.

Partner laboratóriumokkal már hosszú évek óta vizsgálunk akkreditáltan kémiai és bakterológiai, így Legionella-mintákat is vizekből, levegőből.

A vizsgálatok ára mintánként 19.800 Ft+ ÁFA, az ehhez kapcsolódó kockázat-elemzési dokumentáció 99.900 Ft+ ÁFA-tól rendelhető meg, a feladat komplexitása függvényében egyedi ajánlatot adunk leendő partnereinknek. A teljes költségről minden esetben írásos ajánlatot küldünk.

Keressen bennünket legionella kockázatfelmérés, és egyéb foglalkozás-egészségügyi szakértői munka igénye esetén!

Témafelelősök elérhetőségei:

Hegyi Vilmos

E-mail: vizminta@gmail.com

Telefon: 06 (hetven) 637 7030

Vélemény, hozzászólás?

Required fields are marked *.


tizenhat − 8 =