panelarrow

Tanácsadás

Élelmiszerlánc-biztonsági szaktanácsadás és HACCP rendszer felügyelete

Új élelmiszer-forgalmazó (kiskereskedelemi, vendéglátó) egységet szeretne nyitni, de elveszett a jogszabályok „tengerében”? Tudunk segíteni. Egyszerűen és érthetően felépítjük vállalkozása önellenőrzési rendszerét, úgy, hogy az a hatóságnak is megfeleljen, de nem rójon túl sok adminisztrációs terhet az élelmiszer-vállalkozásra.

Bár jogszabályok pontosan nem írják elő milyen időközönként kell felülvizsgálni a HACCP rendszert, de önellenőrzés keretében vagy technológia váltáskor mindenképpen ajánlott ezt megtenni, hogy hatósági ellenőrzés során ne legyen probléma. Ebben is tudunk segíteni.

Keresse Székelyhidy Ágnes kolléganőnket a 06-30-108-1868 telefonszámon!

Az alábbi témakörök foglalják össze az önellenőrzési rendszer alapjait:

  • épületkarbantartás és műszaki feltételek élelmiszerbiztonsági előírásai
  • technológia gépek, berendezések, eszközök élelmiszerhigiéniai előírásai
  • takarítási, fertőtlenítési folyamatok
  • személyi higiéniai feltételek
  • élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos tudás fejlesztése
  • áruátvétel, nyersanyag tárolás és előkészítés előírásai
  • élelmiszer-előállítás élelmiszerhigiéniai előírásai
  • ételkészítés élelmiszerhigiéniai előírásai
  • a tálalás, esetleges kiszállítás körülményei
  • kártevők elleni védekezés, illetve hulladékkezelés
  • dokumentáció karbantartása, fejlesztése
  • nyomonkövetési rendszer kiépítése, karbantartása
  • fogyasztók tájékoztatási rendszerének kidolgozása (allergének)
  • az élelmiszerbiztonsággal kapcsolatos hatósági, jogszabályi előírások folyamatos követése
  • belső, önellenőrző vizsgálatok végzése

Üdvözlettel:
VIVA NATURA Biztonságos Környezetért Közhasznú Alapítvány